OHJEITA

Kuivaaminen Orakas-kuivurilla

Orakas hyötykasvikuivuri kuivaa tehokkaasti ja luonnonmukaisesti hedelmät, marjat, sienet, kasvikset, mausteyrtit, lihan ja kalan.

Kuivatut tuotteet säästävät tilaa. Tuotteiden tilavuus pienenee jopa 80 % ja paino alenee jopa 90 %. %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.

Säilyvyysaika on jopa useita vuosia. Paras säilytysasia on lasipurkki valolta suojattuna, tasalämpöisessä ja kuivassa paikka.

Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista, tuotteen paksuudesta, suhteellisesta kosteudesta, keräilyolosuhteista ja kuivatuspaikan lämpötilasta.

KUIVATUSAJAT
Teeainekset ja yrtit 2–6 tuntia / Sienet ja juurekset 3–8 tuntia / Marjat 10–50 tuntia /
Kala, fileoituna, siivuiksi leikattuna 6–7 tuntia / Liha, ohueksi leikattuna 6–7 tuntia

Suuret ja kosteat marjat, kuten karviainen, sekä hedelmät kannattaa halkaista ennen kuivatusta.

Perus Orakas kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4 – 5 kg. Yrttejä esim. nokkosia noin 20 litraa ja marjoja kuten mustikkaa noin 7 litraa.

Termostaattiohjatun lämpötilansäädön ansiosta tuotteet eivät kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti maksimissaan 35 astetta ja sienten alle 40 astetta.

Tutustu huolellisesti Orakas-kuivurin käyttöohjeisiin ja kuivatusvinkkeihin, jotka tulevat hyötykasvikuivurimme mukana.